Haberler

Sıfır Enerji İçin Kentsel Dönüşüm Büyük Fırsat

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, sıfır enerji tüketimi için kentsel dönüşümün büyük bir fırsat sunduğunu bildirdi.
 
Hinginar, ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yıllık enerji faturasının 60 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu, bunun yarısının da konutlardaki enerji tüketiminden kaynaklandığını ifade etti.
 
Avrupa Birliğinin (AB) gündeminde "sıfır enerji" tüketiminin olduğunu belirten Hinginar, Türkiye'nin de bu yönde kararlar alması ve harekete geçmesi gerektiğine dikkati çekti.
 
Hinginar, enerji ihtiyacının yüzde 70'inin ithalat yoluyla karşılandığını belirterek, "Yapılacak tasarrufla cari açık düşürülebilir. Şu anda kentsel dönüşüm sürecinde olmamız konutlarda enerji tasarrufunun artırılması açısından büyük bir fırsat sunuyor. Kentsel dönüşüm, özellikle daha etkin bir enerji verimliliği sağlanması, sağlıklı çevre ortamına kavuşulması açısından oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

geri