Haberler

Sıfır Enerji İçin Kentsel Dönüşüm Büyük Fırsat

Türkiye Ä°nÅŸaat Malzemesi Sanayicileri DerneÄŸi (Türkiye Ä°MSAD) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Fethi Hinginar, sıfır enerji tüketimi için kentsel dönüşümün büyük bir fırsat sunduÄŸunu bildirdi.
 
Hinginar, ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yıllık enerji faturasının 60 milyar dolar seviyesinde bulunduÄŸunu, bunun yarısının da konutlardaki enerji tüketiminden kaynaklandığını ifade etti.
 
Avrupa BirliÄŸinin (AB) gündeminde "sıfır enerji" tüketiminin olduÄŸunu belirten Hinginar, Türkiye'nin de bu yönde kararlar alması ve harekete geçmesi gerektiÄŸine dikkati çekti.
 
Hinginar, enerji ihtiyacının yüzde 70'inin ithalat yoluyla karşılandığını belirterek, "Yapılacak tasarrufla cari açık düşürülebilir. Åžu anda kentsel dönüşüm sürecinde olmamız konutlarda enerji tasarrufunun artırılması açısından büyük bir fırsat sunuyor. Kentsel dönüşüm, özellikle daha etkin bir enerji verimliliÄŸi saÄŸlanması, saÄŸlıklı çevre ortamına kavuÅŸulması açısından oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

geri